A gépi hímzés művészete

    Annak ellenére, hogy a kézi hímzés által lehetséges leginkább egy igazán egyedülálló stílust, gyönyörű mintázatokkal megalkotni, a mai gépi hímzés is már elképesztő eredményekre képes. Ebben az esetben a munkafolyamatot egy varrógép vagy de modernebb vállalkozások esetében egy hímzőgép végez el. A hagyományos, kézzel történő változata, hosszú évszázadokra tekint vissza, mivel a hölgyek között ez egy általánosan elismert szakma volt. Természetesen csodálatos alkotások jöttek létre ennek köszönhetően a történelem során, viszont elképesztően időigényes is volt ez a munkafolyamat. A gépi hímzés, ami ennek a modern változata, már gépek alkalmazásával valósította meg ezt a műveletet és döbbenetesen lecsökkentette a munkaidőt, illetve a minőségben is egyre fantasztikusabb eredmények elérésére volt képes.

    A gépi hímzést Kínában fejlesztették ki és először asztalterítők, párnák és ágytakarók díszítésére használták. Ahogy azt évek teltek, már a szakemberek képesek voltak csodálatos tájképeket is átültetni a termékekre. Mivel ennek már majdnem akkora művészeti értéke volt, mint a kézzel készültek esetében, egyre nagyobb teret kezdett hódítani magának ez a technológia. Ennek következtében már nem csak ágyneműkre használták ennek a lehetőségeit, hanem idővel a ruhadarabok, táskák hímzésére is képesek voltak kiválóan alkalmazni.

    Napjainkban már a korszerű számítógép-vezérlésű gépek rendkívül széles hímzési választékot tudnak kínálni. Bármelyik cég logója, sportegyesület, oktatási intézmény címere felkerülhet már a különböző ruhadarabok kívánt részeire. A nyomtatási technológiával szemben a gépi hímzés egy igazán minőségi, igényes megoldás, ha egy elegáns vagy színvonalas terméket szeretnénk megalkotni.