A Lidl egyetlen üzletét sem nyilváníttatja piaccá

    A Lidl egyetlen üzletét sem nyilváníttatja piaccá azért, hogy lehetővé tegye a vasárnapi nyitva tartást – közölte a Lidl Magyarország Bt. szerdán az MTI-vel.

    A közlemény szerint a Lidl Magyarország vezetősége a kiskereskedelmi szektorban közelmúltban tapasztalható piaci gyakorlatokat megvizsgálva hozta meg stratégiai döntését.
    A cég közleményében leszögezte: a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos eredeti törvényhozói szándékot szem előtt tartva az áruházlánc nem követi a kiskereskedelmi szektorban kialakulóban lévő gyakorlatot. Elhatározásuk alapja a magyarországi jogszabályok teljes körű betartása a mindennapi működés során.
    Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke a közleményben emlékeztet arra, hogy ez év március 1-jétől a Lidl Magyarország meghosszabbította üzletei nyitva tartását. Így legtöbb boltja 7-21 óra között van nyitva, de 46 fővárosi és vidéki üzletében 22 óráig lehet vásárolni.
    A kiskereskedelmi szektor valamennyi szereplője számára adott, egyszeri vasárnapi nyitva tartás lehetőségével ugyanakkor a Lidl Magyarország is él, azonban semmilyen más módon nem tervez vasárnapi nyitva tartást – tették hozzá.