Csészés vegyes gyümölcsleves

  gyumolcslevesNyáron a nagy melegekben az ember inkább a lédús, kellemes, savanykásabb ízeket kívánja, mint a zsíros, pörköltes ételeket. Kiváló hűsítő leves a csészés vegyes gyümölcsleves.

  Előnyére váljék, hogy elkészítése egyszerű, így akik kezdők még a főzés világában, azok is bátran nekiállhatnak. Nem a drága ételek közé lehet sorolni, illetve órákat sem kell álldogálni a konyhában miatta, ugyanis körülbelül 45 perc alatt el is lehet vele készülni.

  Az alapanyagokként használt gyümölcsök igen gazdagok vitaminban, ha pedig a piacon megbízható forrásból szerezzük be őket, akkor garantált lesz a bio vitaminbomba. De természetesen a fagyasztott áru is alkalmas arra, hogy egy ínycsiklandó csészés vegyes gyümölcslevest készítsünk.

  A vegyes gyümölcsleves azért is igen hasznos, mert ha a családból, vagy a vendégseregből valaki nem szereti valamelyik gyümölcsöt, azt csak szépen kiválogatja, így nem járunk pórul, mintha csak egy féle gyümölcsből készítettük volna, amit mondjuk, többen nem is szeretnek.

  Az előkészületeknél fontos, hogy jól tisztítsuk meg a gyümölcsöket, így elkerülhetjük, hogy a kis csészékben bárki is találhat nem kívánt magot, esetleg levél vagy szár maradványokat.

  A jól bevált csészés gyümölcsleves recept alapján elkészült ételt ajánlatos hűtőbe tenni, hogy végül egy hűsítő, lédús, gyümölcsbombával kínálhassuk vendégeinket.