Figyeljünk a társkeresős bemutatkozások valódi jelentésére!

    tarskeresoTény: az emberek többsége kisebb vagy nagyobb mértékben, de füllent a társkeresős bemutatkozások során. Ha valaki nem is füllent, előfordulhat hogy ferdít, esetleg úgy határozza meg a dolgokat, hogy azt értelmezve előtör a szomorú igazság.

    Ha például egy férfi azt írja, hogy olyan megértő társra vágyik, aki képes kimutatni a szerelmét, és nem akar csalódni, akkor annak a férfinak masszív anyakomplexusa van, aki inkább egy pótmamát keres. Ha arról ír, hogy bár egyedül is elvan, mégis szeretné megosztani mással az életét, többnyire nem képes alkalmazkodni, előre lefekteti az elvárásait, és elvárja, hogy hozzá igazodjanak. Ha valaki egyedül neveli a gyermekét, és külön kiemeli, hogy nem pótanyát vagy pótapát keres, az biztosan azt keres a valóságban, és nem igazán fontos neki, hogy milyen a másik, ha az jól kijön a gyermekével, és ideális szülőtípus. Amennyiben azt olvassuk, hogy valaki nagyon kihangsúlyozza, hogy nem rágódik a múlton, az többnyire éppen azért teszi azt, mert nagyon sokat agyal rajta. Vagy felejteni akar, vagy valami pótlékot, de az ilyen társkeresőkkel mindig bánjunk óvatosan.

    Ha valaki kiemeli, hogy unja a sok szexista férfit, esetleg félmeztelenül pózoló nőt, és igazi lovagot keres, az esetek többségében egy frigid vagy szexuálisan erősen frusztrált, túlontúl konzervatív ember, aki nehezen mutatja ki érzelmeit, és nagyon nehéz változtatni – akár addigi életén is. Összességében nem is párkapcsolatba való ember. Természetesen néha akadnak olyan állítások is, amelyek mögé nem szabad mást képzelnünk, példának okáért, ha kijelenti, hogy nem akar gyermeket, az bizonyára azt is jelenti a gyakorlatban, de például az anyagias témákkal a legtöbben fordított pszichológiát alkalmaznak. Ha tehát kiemelik, hogy nem érdekli őket a pénz, azt vélhetően azért teszik meg – hiszen eszükbe jutott a bemutatkozás során –, mert kiemelt szerepet játszik az életükben vagy így, vagy úgy. Ergo anyagias emberek.