Mi alapján válasszunk műfüvet?

  Napjainkban egyre többen jutnak arra a következtetésre, hogy egy műfű az kiváló választás az adott elképzeléseikre. Viszont mi alapján tudjuk kiválasztani a számunkra ideális műfüvet?

  Sokan amiatt bizonytalanodnak el, hogy vajon mennyire lesz látható, hogy ez egy szintetikus anyag és nem eredeti. A modern technológiának köszönhetően viszont számos olyan műfű létezik már a piacon, amely elképesztően realisztikusan hasonlít a valódira.

  Fontos megnézni elsősorban a fűszálak magasságát. Némely olcsóbb megoldások valóban egy nagy zöld szőnyeg hatását keltik, viszont a prémium kategóriás termékek esetében nagyon élethűen mutat a szintetikus gyep. De attól függetlenül, hogy egy frissen nyírt nyári hatást szeretnénk vagy egy kicsit nagyobb őszies megjelenést, 25-40 mm közötti típusokra vagy 40 mm feletti típusokra érdemes szűkíteni a kört.

  A következő fontos tényező, amit figyelembe kell venni, az a színhatás. Ahhoz, hogy nagyon élethű megoldás tudjon létrejönni, minimum három színnek kell keverednie, viszont vannak, akik a nagyon élénk 1–2 színből álló változatot preferálják. Ebben az esetben a kívánt hatástól függően kell meghozni a döntésünket, hiszen egy világosabb műfű az zsengébb hatású lesz, mint a vastagabb szálú sötétzöld változat. Bizonyos esetekben, pedig az elszáradt sárgás hatás is már belevan építve a műfüvekbe, az igazán valósághű elvárások megvalósítására.

  A szálírány sem elhanyagolandó szempont, mivel egyik irányból természetesebb lesz a hatása, másik irányból pedig nem annyira, ezért a betelepítésnél érdemes leszögezni, hogy mely irányból lesz gyakrabban megpillantva. Egy magasabb árkategóriában lehet választani egy szálirány nélküli megoldást, így minden szögből ugyanaz lesz a hatása.

  Végül pedig azt is át kell gondolni, hogy milyen célból szeretnénk a műfüvet felhasználni. Csupán dekorelemnek vagy teraszra, esetleg kertbe vagy nagy igénybevételű sportpályára, ez mind nagyban befolyásolja, hogy melyik típus mellett fogunk dönteni.