Milyen az a 12v villanymotor?

    12v villanymotor

    A villanymotorok napjainkban a legtöbbet használt energia átalakító eszközök, amik a gépipar különféle területein megjelennek. Szinte már nélkülözhetetlenné tették magukat a gyártási és anyagmozgatási folyamatokban.

    Azért is tudunk ma olyan kényelmes és gyors életet élni, mert az előző évszázadokban nemzetközi szinten sokan elkezdtek dolgozni a villanymotorok kifejlesztésén. Ma a járművekben és a járműgyártásban, vagy azokban a gépekben, amik az élelmiszeriparban, közlekedésben az emelésben vesznek részt, többféle fajtája is jelen van a villanymotoroknak, melyeket teljesítmény és a működés módja szerint határozunk meg, különítünk kisebb alcsoportokba, olyanokba, mint mondjuk a 12v-s villanymotor.

    Minél nagyobb a feszültsége egy villanymotornak, annál gyorsabban forog. Általában a kisebb motorok 3-5 V feszültséggel működnek, de forgalmaznak az olyan webshopok, mint amilyen a DC Motoré is 12-24v-os motorokat is. Ezek közül a nagyobbak közül az egyik specifikusabb kategória a 12v villanymotor.

    A „v” betű a feszültség és a szelepek/szelepcsappantyúk jelölése a villanymotorok esetében, ez alapján is elkülöníthetünk többféle alcsoportot, van közöttük 6v, 8v, 12v stb., ez azt jelenti, hogy a motor hengerén belül összesen ennyi szelep helyezkedik el. Amikor azt mondjuk, hogy 12v villanymotor, akkor ez alatt azt érthetjük, hogy a gép belső részében van 6 henger helyezkedik el, ezeknek pedig mindegyikében található 2-2 szelep. Egy hengerben maximum 5 szelep foglalhat helyet, így találhatunk olyan 12v villanymotort is a piacon, amelyeknél ennél a fentebb részletezett standard elosztástól eltérő hengerszám van eltérő eloszlású szelep számmal. A 12v villanymotor különféle felhasználási módjaival kapcsolatban bővebb információt lehet találni a különböző terméktípusok oldalán.