Parketta, avagy a nagy újítás

    parketta

    Van egy lakásunk a belvárosban, amit rendszeresen ki szoktunk adni, de az elmúlt időben már erősen ráfért a renoválás. Mivel elkopott teljesen a régi padló, arra jutottunk, hogy parkettára cseréljük, igazodva a lakás viszonylag puritán stílusához.

    A hagyományos parketta lehet, hogy retro életérzést vált ki, de mi odafigyeltünk arra, hogy mai eljárással rakjuk le, pácoljuk, stílusos struktúrát alakítsunk ki neki. Még modernebbé tette, hogy a parketta mellé vásároltunk szegélyléceket is a webshopban, és a keményfa betéteket is egyedi módon variáltuk, majd lelakkoztuk őket. A szegélyléc kiválasztása szintén kulcskérdés volt, hiszen meghatározó dizájnelemként szolgál, és ebben az esetben nem mindegy milyen típussal rakjuk körbe a szobákat, így maradtunk a fa típusúnál.

    Természetesen nagyon odafigyeltünk rá, hogy a parketta alá a megfelelő kötőhidakat, ragasztást, aljzatkiegyenlítőket helyezzük, valamint, hogy a megfelelő lakkot vigyük fel a felületére, mert így akármeddig használható a termék. Azért is találtuk előnyösnek, mert ezután, amikor felújítottunk a lakásban, újraolajozással mindig más-más megjelenést tudtunk adni neki. A parketták közül háromféle típusból tudtunk méterárra válogatni, köztük a rusztikus és a natúr tölgyfából, mindkettő impozáns megjelenésű, ízléses, hangulatos megjelenést ad a lakásnak. Érdemes ellátogatni a Lőrinc Parkett webáruházába, hiszen ezzel együtt számos másfajta padló közül választhatunk, melyek valóban feldobják a lakást.