A függöny legjobb barátja lehet a mennyezeti karnis

    mennyezeti karnis épületben

    A függönyökkel az egyik macera az szokott lenni, hogy állandóan húzkodnunk kell őket. Ha sötétet szeretnénk, akkor a sötétítő függönyt kell elhúznunk, ha pedig világosat, akkor szabaddá kell tennünk a sötétítőtől a teret. Illetve, az egyéb hétköznapi helyzetekben, mint például amikor ki akarunk jutni a teraszra a teraszajtón keresztül, ahhoz is el kell húznunk a teraszajtó útjában álló, vagy inkább lógó fényáteresztő függönyt.

    Ezt ugyan teljesen kiküszöbölni nem tudjuk, a függönyt bizony minden esetben húzogatni kell. Viszont, egy mennyezeti karnisnak köszönhetően sokkal könnyebben megoldható az állandó húzogatás kérdése is. A mennyezeti karnison faltól-falig fut a sínen a függöny, ezáltal sokkal könnyebb ellebbenteni a teraszajtó útjából is a függönyt.

    Valamint, amikor éppen több fényt szeretnénk beengedni a szobába, akkor is egyszerűbb mozdulattal oldható meg a függöny elhúzása, ha mennyezeti karnissal rendelkezünk, mint a hagyományos karnis esetében. A mennyezeti karnis által igazán impozáns, elegáns esést adhatunk a függönynek is! Lágyan, habosan, akár egy menyasszonyi ruha, zuhanhat alá róla a függönyzuhatag.

    Általában a mennyezeti karnis olyan helyeken a legjobb megoldás, ahol szélesebb ablakfelületet kell kezelni. Ott kifejezetten jól mutat a nagy függönyzuhatag is. Tehát mind esztétikai szempontokat figyelembe véve, mind pedig praktikus szempontokat nézve a mennyezeti karnis egy igazán jó megoldásnak számít! Érdeklődés esetén érdemes körülnézni a jobbotlet.hu oldalán!