Jók tudnak lenni a virtuális eszközök, de még jobbak a játszótéri eszközök

    A 21. századi kisgyerekek már úgy nőnek fel, hogy nem idegenek számukra a különböző virtuális eszközök. Néhány évesen már képesek feloldani az iPhone készüléket és eltudják indítani rajta kedvenc játékukat vagy meséjüket. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretik már a különböző játszótéri eszközöket, hiszen azokon is hasonló örömmel szeretnek játszani. Viszont az vitathatatlan, hogy a virtuális eszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az életükbe.

    Sokszor azonban előfordul, hogy elbillen a mérleg és a virtuális játékok kerülnek előtérbe. Erre a szülőknek fokozottan kell figyelni és amikor ezt a jelenséget észreveszik, újra fontos, hogy a játszótéri eszközök kapjanak nagyobb hangsúlyt.

    Természeseten a szebb napokon, mikor a napsütés melege és a szép zöld táj vonzereje amúgy is kicsalogatja a gyerekeket a házból, akkor könnyebb dolga van a szülőknek. Viszont a hidegebb napokon is fontos teret adni a játszótéri eszközöknek, hogy ne ragadjanak bele újra az ifjoncok a képernyő fogságába.

    Arról pedig talán nem is kell sokat beszélni, hogy mennyivel egészségesebb a szabadtéri testmozgás, mint az otthoni üldögélés a gép előtt. Ráadásul a játszótereken töltenek egymással a gyerekek minőségi időt és a játszótéri eszközök olyan élményekkel gazdagítják őket, melyeket nem lehet virtuálisan pótolni.

    Mindez nem jelenti azt, hogy megkell tiltani a gyerekeknek a Youtube mesenézést vagy a telefonos játékokat. Csupán azt akarjuk kiemelni mennyire fontos, hogy a játszótéri eszközök is kellő időt kapjanak, hogy a gyerekek fejlődése ideális legyen.